En ce moment, La Salopette offre la livraison

Overalls sande historie!

Fra naturskønne haver til byggepladser, fra cafeer til udendørs grill, har overalls forvandlet sig gang på gang for at opfylde behovene hos dem, der bærer dem. Oprindeligt var overalls utilitaristisk arbejdstøj designet til landbrug og fiskeri, men de er blevet etableret i amerikansk mode, medier og kultur. På ægte brugsmåde er deres navn deres formål - dungarees blev designet til at blive båret over bærerens tøj for at beskytte dem, mens de arbejder. I moderne tid er overalls flyttet fra arbejdstøj til fritidstøj, med ændringer i stofvalg og designfunktioner. Denne beklædningsgenstand er blevet forvandlet gennem århundreder til at blive et udvalgt tøj , holdbart og moderigtigt.
Overall årgang 1920

1 - Hagesmækkens anatomi

Udtrykket "jumpsuit" refererede engang til mange typer tøj, herunder undertøj og overtøj. Efterfølgende blev udtrykket forkortet til smækoveralls eller heldragter afhængigt af hvor du kommer fra, der beskriver en beklædningsgenstand med hagesmæk fastgjort til bukser. Det er de overalls, der oftest kommer til at tænke på i dag.

Samlesmækken består af to hoveddele: bukserne, som traditionelt er løse, og hagesmækken, som er et brystbetræk, der er fastgjort til buksedelen.

Opfinder Louis Lafont

Gennem historien har smækdelen af ​​overalls undergået flere modifikationer. Oprindeligt blev hagesmækken designet som en forlængelse af benet , kendt som den kontinuerlige hagesmæk. Denne stil holdt magten fra midten af ​​1880'erne til begyndelsen af ​​1900'erne. I slutningen af ​​1800'erne blev hagesmækken redesignet af Louis Lafont som et separat stykke stof, der blev fastgjort til buksedelen af ​​overallerne, kendt under navnet separat hagesmæk .

I 30 år er kontinuerlige og separate hagesmække blevet lavet som populære stilarter. Efter 1916 blev der sjældent lavet gennemgående hagesmæk, og den separate hagesmæk har været den fremherskende stil lige siden – med undtagelse af overalls til børn, som har både gennemgående og separate hagesmække.

2 - Overalls er holdbare og moderigtige

Oprindeligt var overalls lavet af denim eller kraftigt lærred for holdbarhed og funktion, eller vandafvisende eller vandtætte stoffer til fiskeri. Da de blev betragtet som arbejdstøj i mange årtier, var holdbarhed og komfort de vigtigste overvejelser ved design af overalls.

Indtil 1. Verdenskrig blev overalls hovedsageligt båret af mænd eller som legedragter til børn. Men når først kvinder skulle ind på arbejdsstyrken for at støtte krigsindsatsen, blev deres hverdagstøj anset for at være for farligt til fabriksarbejde , og en bølge af patenter viste sig at skabe det tøj, som kvinder havde brug for.

Arbejdsoveralls til kvinder

Efter hver verdenskrig dukkede mere moderigtige overalls til kvinder op. Det praktiske buksebuksdesign er blevet justeret til at omfatte bløde halsudskæringer , taljebånd, sarte lommer og udstrakte benstile, detaljer, der passer mere til mode end funktion. De mest fashionable overalls bruger let bomuld i stedet for denim eller kanvas, som stadig er henvist til arbejdstøj. Moderigtigt arbejdstøj og overalls fortsatte med at blive solgt indtil i dag. Du kan stadig købe slidstærke arbejdsoveralls i duck canvas eller heavyweight denim, men du finder også moderigtige heldragter i stoffer lige fra hør til let denim.

Første overallschef

3 - Først patentet: Levi's versus Lee Jeans

Så hvornår dukkede overalls op? Den første patenterede beklædningsgenstand med nitter , som til sidst blev til den ikoniske Levi's 501 Blue Jean, blev patenteret som heldragt af Levi Strauss & Company i 1873. Det var et af de første patenter på et masseproduceret ensemble, der eksisterede. Men Levi's overalls var ikke smækoveralls ; de var simpelthen bukseoveralls, også kendt som taljeoveralls, båret over undertøj.

Det var først i 1960'erne, da babyboomere begyndte at adoptere udtrykket "jeans" i stedet for at bruge "bukser" eller "taljeoveralls", at Levi's 501'ere blev differentieret fra udtrykket "overalls".

Levi's patent

På trods af patentet indgivet i 1873, var Levi Strauss & Company ikke den oprindelige opfinder af seleoverallerne. De første masseproducerede smækoveralls blev faktisk patenteret og produceret af Lee Jeans i 1921. Bib overalls blev lavet før dette patent af virksomheder som Carhartt , men Lee Jeans var i stand til at patentere stilen først. Disse patenter dukkede dog op længe efter, at overalls blev båret på regelmæssig basis.

Først Levi's Dungarees

4 - Denim, race og social klasse

Der er intet bevis for eksistensen af ​​en enkelt opfinder af seleoveralls og ingen præcis dato for deres udseende . Der er tegn på, at overalls var i brug så tidligt som i slutningen af ​​1700-tallet som denimbeskyttende beklædning og regelmæssigt blev båret af slaver . Denim blev brugt dels fordi materialet var robust, og dels fordi det stod i skarp kontrast til plantagefamiliernes hørdragter og blondeparasoller.

Ud over holdbarhed og praktisk anvendelighed blev denim overalls brugt til visuelt at afgrænse race og social klasse . Efter at borgerkrigen sluttede, og frigørelsesproklamationen gjorde løsøreslaveri ulovligt i de konfødererede stater, blev aktieavl den nye norm. Denim overalls blev regelmæssigt båret af sharecroppers , hvilket fastholdt den negative opfattelse af, at denim overalls var til sorte amerikanere og fattige hvide amerikanere.

I 1960'erne brugte borgerrettighedsaktivister denim overalls - stadig stærkt forbundet med sharecropping - for at symbolisere, hvor små fremskridt der var gjort siden genopbygningen. Til at begynde med bar borgerrettighedsaktivister overalls af praktiske årsager - de var trætte af at reparere tårer fra angrebshunde og højtrykslanser, og denim kunne stå imod misbrug. Imidlertid blev brugen af ​​denim-overalls i protest ikke fuldt implementeret af aktivister.

Respektpolitikken - ideen om, at sorte demonstranter skal være godt skåret og klædt i deres søndagsdragt - har drevet en kile mellem aktivister. Man mente, at protesterer velklædt ville fremkalde en mere positiv reaktion fra hvide undertrykkere. At være godt klædt på var dog ikke kun en måde at protestere mod hvid overmagt. At møde velklædt op var en overlevelsestaktik , som sorte brugte i et forsøg på at afskrække hvide overherredømmer fra at bruge vold i deres dagligdag, og dermed udvidet til taktik, der blev brugt under protester. Aktivister brugte begge påklædningsmodaliteter - jakkesæt og denimoveralls - for at appellere til deres målgruppe.

Denim overalls er ikke kun et symbolsk udtryk. Ved at tage denim-overalls på, var aktivister i stand til at komme i kontakt med sorte arbejderklassesamfund for at hjælpe dem med at registrere sig for at stemme, hvilket på det tidspunkt kunne koste dig livet, hvis du stemte som sort. Ved at bære overalls var aktivister i stand til at nå disse samfund og overvinde klasseskellet, som de, der bar mokkasiner, ikke kunne.

Denim var udseendet af borgerrettighedsbevægelsen, der dybt symboliserede den sortes kamp for frihed . At bære denim var en direkte og synlig protest mod hvid overherredømme. Den efterfølgende introduktion af denim i mainstream, markedsført som et ungdommeligt, frisk og afslappet look, slettede med vilje den følelse og diskrimination, som borgerrettighedsaktivister stod over for, der bar denim-overalls. "Vastvognsfrakken, som Levi's introducerede i 60'erne, på højden af ​​hippiebevægelsen, var et tilbagevenden til den denimjakkestil, som arbejderklassen og andelshavere havde båret i årtier," siger James Sullivan. Det, vi nu betragter som den klassiske Levi's-jakke, blev introduceret som en ny stil i 1962, men fattige ejere i Deep South havde båret den i årtier. "Delholdernes forbindelse til den landlige, landlige arbejderklasse inspirerede til dels det top-down look i denim, som hippierne kom til at bære.

Will Smith i overalls 1970

5 - Overalls er trendy i dag!

Populariteten af ​​overalls er gået op og ned gennem årene. Hvad forestiller du dig, når du tænker på overalls? For mange af os tænker vi på hippier, der bar heldragter med klokkebund, og rappere fra 1990'erne, der bar overalls med en enkelt strop påsat. Overalls har ikke kun fulgt os i årtier, men også i århundreder. De har inspireret utallige andre beklædningsgenstande såsom jumpsuits, dungarees og endda vores elskede jeans. De er blevet tilpasset til industri, fritidstøj, militær brug, koldt vejr sport og aktivisme, og har for nylig gjort comeback med mange stilarter og mønstre, der minder om de originale vintage designs. Lige nu kan du se buksebukser inspireret af 1930'ernes design og buksebukser med moderne silhuetter og flydende sengetøj gå ned ad samme gade.

Klædebukserne er en beklædningsgenstand, der konstant udvikler sig for at imødekomme kravene og æstetikken fra hver generation, der bærer den. Hvem skal bære dem næste gang?

Laissez un commentaire
Veuillez noter que les commentaires doivent être approuvés avant d'être publiés.