En ce moment, La Salopette offre la livraison

9 grunde til at bære vintage!

At gå fra ny til vintage kan være lidt svært for nogle mennesker. "Og hvis det stinker!" siger de, eller "Jeg vil se fjollet ud!"

Heldigvis er der vaskemaskiner og stylingtips. Men hvis du leder efter motivation, synes vi hos La Salopette®, at der er meget mere i det.

1. Gammelt tøj Undgå spild

Og dette spild er bogstaveligt talt selve tøjet. Ifølge FNE bliver mere end 10 millioner tons ikke-holdbart tekstilaffald (f.eks. tøj og sengetøj) smidt ud hvert år. Det svarer til omkring €60 pr. person pr. år.

Brug af brugt tøj hjælper med at opretholde genbrugs- og videresalgspraksis , hvilket betyder, at lidt mindre tøj bliver smidt ud.

2. Vintagetøj forhindrer industriel forurening 🚂

Omkostningerne ved at lave nyt tøj er lidt svære at kvantificere. Ifølge de seneste skøn er beklædnings- og fodtøjsindustrien ansvarlig for omkring 5 % af de globale drivhusgasemissioner.

Industriel forurening

Tøj samler mange industrier: Landbrug til at dyrke bomuld og uld, olie til at producere polyester og transport, der bringer bomuld dyrket i Frankrig 🇫🇷 til vævefabrikken i Kina, til skærefabrikken i Indien og syfabrikken i El Salvador (eller en anden sådan gangbro).

Husk også, at vask af syntetiske stoffer er en stor bidragyder til produktionen af ​​mikroplastaffald i havene. Og tøj, især dem, der sendes nyt fra netbutikker, kræver plastikemballage.

Og glem selvfølgelig ikke, at farvning og garvning skaber en masse kemisk affald. Så det er smart at holde sit gamle tøj i god stand; for at begrænse disse kostbare og ugunstige processer for modebilledet og tekstilverdenen generelt.

3. Vintagetøj reducerer vand- og jordforbrug🌱

Bomuldsdyrkning er en af ​​de mest krævende aktiviteter i fødevareindustrien. Bomuld tegner sig for 2,5% af arealanvendelsen, men 16% af alle insekticider og næsten 7% af alle herbicider. Alle de kemikalier skal et sted hen, og de fleste ender i vandet, eller hvad der er tilbage af det.

Kan du huske Aralsøen ? Hun er mere eller mindre væk nu. Det meste af vandet, der forsynede det, blev brugt til at dyrke bomuld i Centralasien. Det efterladte støv indeholder høje koncentrationer af pesticider, der ender i luften og forgifter dens indbyggere.

Vandbeskyttelse

4. Retrotøj forhindrer dyrs udnyttelse! 🐯

Det er rart at tro, at alle vores læderprodukter kommer fra kødkvæg og alle vores trøjer kommer fra glade får, der ellers boltrer sig i Centralmassivet og græsarealer. Godt.

Læder er ikke altid et biprodukt fra kødindustrien, får overlever ikke altid at blive klippet, og ænder går ikke altid frit, før de aflives og derefter plukkes. (Eller plukket og derefter dræbt.)

Det er muligt at skaffe disse produkter etisk, men det er også rigtigt, at kvalitetsuld, læder og dunprodukter holder i generationer. Køb et vintageprodukt for at skåne et væsen , og du vil sandsynligvis få et bedre produkt for at gøre det.

5. Vintagetøj tilskynder din kreativitet! 🌅

Mange vintage stilarter er simpelthen ikke længere tilgængelige eller trending. For at matche dem med resten af ​​din garderobe, bliver du nødt til at undersøge dem, evaluere dem og sandsynligvis ændre dem igen.

Hvis du har nogle forestillinger om syning og krydssting, er du i stand til at lave dig et unikt og personligt vintage-outfit . Lad bare fantasien få frit løb. Du kan også hjælpe dig selv fra internettet, som ofte gør det godt takket være dets store katalog af ideer og billeder, der vil bringe dig på rette vej! Nogle gange kan bare en nål, en bandana eller en PEZ klippet til jeansene gøre tricket!

Kreativitet har en meget reel indflydelse. På dit resultat og den resulterende følelse. Det er godt for krop og sjæl, for at sige det ligeud. Maleri eller poesi er måske ikke for alle, men du kommer sikkert til at klæde dig ud alligevel. Du bliver nødt til at pille dine hjerner!

6. Vintagetøj tager dig tilbage til en æra 📻

Bær en Joe Dassin T-shirt til hans koncert i 1977, det er som at sige "Jeg var der!". Det er at indskrive ens person i en præcis æra og bekræfte det af al sin styrke. Hvis du er mere følsom over for amerikanske serier, er Will Smiths denim overalls i "The Prince of Bel Air" det perfekte eksempel på det trendy Vintage outfit, der har overlevet tiderne. 👖

Jeans overalls til mænd

Hvis du er mere en nostalgisk type og fan af tegnefilm fra vores barndom, så vælg Snoopy uld sweatshirten !

7. Vintagetøj er meget billigere 💰

Denne er ret enkel: Hvis du går ind i en genbrugsbutik , kan du sandsynligvis købe en t-shirt, knapper og jeans for mindre end 15 $.

Selvfølgelig, hvis du er tålmodig, kan du muligvis gøre dette hos Armand Thierry eller vintagemærker. Værdien af ​​en årgang er aldrig udelukkende et spørgsmål om pris. Men hvis du leder efter tøj, der ser godt ud og holder, kan et oplyst besøg i en genbrugsbutik spare dig penge i det lange løb.

I en genbrugsbutik kan man finde populære moderne mærker som Levis , Zara og Nike, til 90% rabat på udsalgsprisen. Men ofte forhindrer den lave kvalitet i produktionen, at tøjet ældes ordentligt. I modsætning til det gamle tøj, oftest syet og bundet i hånden. De er meget mere omkostningseffektive og fremmer bedre værdi for pengene.

Man symaskine

Det er muligt, med lidt tålmodighed, at finde en vintage Eden Park skovhuggerjakke til mindre end €80; de billigste nye varer er omkring $400. Men nogle formår at finde tøj med fabrikationsfejl, som sælges med rabat. Det er således nemt at forbinde en dårlig søm og dermed lave en handel!

At finde kvalitet, billig vintage er svært og kræver en smule indsats. Ikke desto mindre vil en vintage Levi's trucker-jakke koste halvt så meget på eBay som at købe en ny jakke i butikken.

Og hvis du er klar til opgaven, vil du sandsynligvis være i stand til at få de små penge tilbage, du bruger. Vintagetøj bevarer sin værdi : det blev brugt, da du købte det, og bortset fra en stor plet eller rift, vil det være i sammenlignelig stand, når du sælger det. 💸

8. Vintagetøj er hårdt! 💪

Der er mange grunde til den overlegne kvalitet af vintagetøj, og det er meget mere kompliceret end "tøjet i dag er ikke, hvad det plejede at være..."

Meget af dette problem skyldes teknologi. Sammenlignet med stoffer fremstillet af nutidens hurtigt skiftende industrielle processer, har vintagestoffer - fra høst til vævning, fra forarbejdning til klipning til syning - gennemgået langt mindre stress og modifikation, før de blev båret. Gammelt tøj som pullovers blev oftest vævet i hånden . Derfor var ingen maskine, ingen energi segl nødvendig for fremstillingen af ​​dette tøj. I virkeligheden brugte dette tøj producenternes tid og tålmodighed, som kunne bruge flere måneder på et og samme stykke. Deres præcision og deres unikke knowhow gjorde disse stykker modstandsdygtige og tidens prøve! ⌛️

Fransk genbrugsbutik

Vedligeholdelse gjorde også forskellen. Intet skader et tøj mere i dag end en slidt eller dårligt tilpasset tørretumbler. Men ved at shoppe vintage er det muligt at finde tøj, der aldrig har lidt alvorlig og uigenkaldelig forringelse. Selvfølgelig bekymrer folk sig mere, på en måde. Før masseforbrugerisme og udbredt planlagt forældelse, blev tøj lavet til at holde, da bæredygtighed drev salget. Da virksomheder opdagede, at de kunne sælge den samme person fem par jeans i stedet for ét, ændrede de fleste deres produktionsprioriteter i overensstemmelse hermed eller gik konkurs.

9. Vintagekjolen og dens unikke stil 👞

Selvom du ikke er interesseret i denne oplevelse, kan en garderobe med et par vintage stykker ændre alt. Varernes stilarter, farver og kvalitet skiller sig ud, selvom det kræver et trænet øje at bemærke de mere subtile forskelle.

Hos La Salopette® er alle varer, vi sender, unikke. Dette skyldes, at hver af vores kunder også er unikke. Vi tror på, at det at bære vintage overalls , udover at være godt for miljøet, godt for mennesker og godt for verden som helhed, er en fantastisk måde at være tro mod dig selv.

Vintage overalls til kvinder

Laissez un commentaire
Veuillez noter que les commentaires doivent être approuvés avant d'être publiés.