En ce moment, La Salopette offre la livraison

1970'er overalls

Før 1970'erne var blå jeans primært arbejdstøj . Du brugte dem til havearbejde, men du drømte ikke om at bruge dem til shopping eller til en social funktion. Så kom Boomer-modkulturen, og pludselig var jeans perfekte til enhver lejlighed og endda betragtet som meget moderigtige. Lad os se tilbage på nogle eksempler på reklame og modedistribution fra denim-årtiet i 1970'erne .

Disse annoncer fremhæver den måde, hvorpå overalls invaderede det professionelle marked, før de erobrede modemarkedet, og blev DEN tidløse reference for samlerobjekter . Fra dette nostalgiske outfit til en assertiv stil til urban mode, lad os gå tilbage til et væsentligt kapitel i overalls historie .

Reklame overalls

1 - Salopetten og modens lokaler

" Der var engang et Amerika, hvor der ingen blå jeans var . Ingen lige ben, ingen udskæringer, ingen overalls eller klokkebukser. Ingen Levi's, Lees, Wranglers, Sticky Fingers eller Clippers I 1850, 20-årige Levi Strauss, der arbejdede i New York som tøjsælger for sine brødre, hørte om guldfeberen i Californien og, draget af historierne om hurtige penge, pakkede han en last tørvarer sammen og begav sig til vestkysten. Han fandt ud af, at minearbejdere havde lidt brug for hans teltmateriale. Legenden siger , at en gammel guldgraver tog Levi til side og klagede: "Jeg skulle have købt en buks. Bukser er ikke en helvede værd i diggins , og du kan ikke finde stærkere."

Heldigvis tog Levi Strauss det gratis råd og betalte en skrædder for at forvandle lærredet til bukser . Inden længe spredte man sig om "de bukser fra Levi's", og den unge Strauss havde en blomstrende butik i San Francisco. Hans brødre sendte ham denim, et bomuld, omend fransk stof , og en speciel indigofarve blev udviklet til hans ensartede farve. Kobbernitter er blevet fastgjort for ekstra styrke.

Denim kunst

Til dette efterår er lige ben og cigarben ifølge jeansforhandlere sat til at dominere udseendet af denim. Mærkejeans og importerede jeans forventes at blive storsælgende varer på universitetscampusser . "Jo strammere ben er, jo bedre," siger en jeanssælger.

Den slanke effekt er stadig meget moderigtig i dag , stadig mere tynde og modstandsdygtige stoffer tillader jeans, der passer perfekt til vores silhuet, for en mærkbar effekt . Med et par sneakers kan du spille på et vintage boho-look i takt med tiden med 7/8-bukser, eller du kan bryde modekoder med løse og afslappede bukser , der optager klassikerne fra årtiet af 70'erne, årtiet med denim.

2 - Hvordan blev La Salopette-moden født?

Ingen ved det med sikkerhed. Nogle gange skyldes de den fremragende promovering under modeshows og medieeksponeringen omkring disse begivenheder. Oftere, med nostalgiske tanker, genopdager nogle Mavericks en gammel beklædningsgenstand og tilpasser den til en ny anvendelse . Tag seleoveralls og arbejdsjakker, der er det "aktuelle" look på universitetscampusser og skiløjper i hele Amerika. I årevis har dette tøj været i tilbagegang og med god grund. Landmænd og jernbanearbejdere , to erhvervsgrupper i tilbagegang, var de vigtigste bærere af disse beklædningsgenstande.

Men for omkring 18 måneder siden dukkede en ukendt studerende fra Vail, Colorado, der ikke havde råd til dyrt, moderigtigt skitøj, op på pisterne iført overalls , en sweater med rullekrave og en arbejdsjakke, og mund til mund har givet andre unge mulighed for at adoptere det samme outfit, men denne gang vandtæt deres overalls.

Moden spredte sig som en lavine fra Vail til Aspen, Squaw og Sun Valleys og derefter til universitets- og gymnasiecampusser over hele landet . "Jeg kan fortælle dig," siger Jim Londerholm, PR-chef for HD Lee Company i Shawnee Mission, Kans, "det var et velkomment løft til beklædningsbranchen." smækoveralls i en bred vifte af print og farver , især til piger med klokkebund. Vi har koordineret dem med en serie skjorter i vestlig stil. Og de tog virkelig over. Nu laver vi endda smækbukser, og butikker har dem alle steder."

Denim bomuldssmæk

Dette nummer af 2. januar 1972 af Parade magazine viser det på forsiden: "Dungarees - Counterculture Uniform" . Vi ser universitetsstuderende iført blå denim-overalls.

3 - La Salopette: modkulturens uniform

Ingen artikel om halvfjerdser-denim ville være komplet uden at nævne den dille til lommedesignet , der gjorde denne beklædningsgenstand komplet og alsidig . Dens unikke stil gør den til et perfekt stykke at gå ud med venner, og dens mange opbevaringspladser tilbyder komfort til enhver tid. Korte buksebukser med masser af opbevaring, så du altid har det væsentlige på dig. Overalls shorts til kvinder

Vi er i 80'erne, og her er Denim Brigade . Blå jeans startede måske som et modkulturelt fashion statement , men i midten af ​​70'erne var de blevet almindelige ... og forblev det gennem 80'erne. 80'erne bragte deres egen unikke smag til denim via syrevask og hævede jakker. ..men det er et emne for et andet indlæg.

Jean frakke

Laissez un commentaire
Veuillez noter que les commentaires doivent être approuvés avant d'être publiés.