Dansk

Forskellen mellem overalls og våddragt

Jumpsuits og overalls: Hvad er forskellen ? Man tror ofte fejlagtigt, at den eneste forskel er regional: et almindeligt ord versus et udtryk? Nej! der er rigtige definitioner:

Hvad er overalls?

- bukser med hagesmæk, støtte og gratis seler til at have over dit normale tøj

- Overalls dækker generelt ikke armene

Hvad er en kombination?

- en beskyttelsesbeklædning i ét stykke, der bæres til tungt manuelt arbejde

Men i den franske arbejdstøjsindustri ser ordene ud til at være udskiftelige. Søg på et hvilket som helst (andet) websted for arbejdstøj efter begge udtryk, og du vil finde definitionen af ​​"overalls eller hagesmæk" for begge (dvs. en arbejdsbeklædning, der dækker overkrop, arme og ben).

La Salopette® bestræber sig på at bruge den korrekte terminologi for overalls og overalls

Om du kalder dem dungarees, overalls eller arbejdsoveralls , er det lige meget, så længe du får det tøj, du rent faktisk har brug for.

1 - De forskellige anvendelser

1-1 Kombinationen

Startende med betegnelserne (ordbogsdefinitionerne), hvor "jumpsuit" refererer til det komplette kostumebeklædningsgenstand, og "sammen" refererer til beklædningsgenstanden, der klippes over skuldrene, her er brugen af ​​begge:

Mange industrier bruger overtræksdragter til at beskytte arbejdere mod farer . Nogle er designet til varme, åndbarhed og/eller beskyttelse (dvs. modstand mod vand, hazmat, ild, flamme, varme osv.)

Dragter bruges af forskellige mennesker lige fra ingeniører, producenter , fabriksarbejdere, læger og brandmænd .

Fabriksdragter er generelt designet til at være åndbare , komfortable og holdbare. De beskytter kroppen og tøjet nedenunder mod skader forårsaget af varme, kulde eller farlige planteforhold.

Dragter bruges også til militære formål, for eksempel i flyverdragter, og har været i brug siden starten af ​​Anden Verdenskrig. Da luftfarten blev udviklet, var cockpitterne uopvarmede - med lav ilt og flyvninger i høj højde - så piloter havde brug for varmt tøj med flere lommer og med knapper, trykknapper eller lynlåse for at undgå at miste genstande under flyvningen og under manøvrer.

Aviator Jumpsuit

Piloter bar først læder, som beskyttede dem mod snavs, insekter, klatring, landing og olie fra rotationen. Læderet var slidstærkt, men det var ikke en perfekt løsning. Den australske flyver Frederick Sidney Cotton udviklede "Sidcot" flyvedragten i 1917, som holdt piloterne varme og gav rigelig opbevaringsplads. Den var ekstremt populær og var forløberen for den moderne flyverdragt.

Sidcop flyverdragt

Derudover kan dragterne bruges af den medicinske industri som eksplosionssikre dragter og beskyttelsesudstyr for at beskytte bæreren mod kemiske og biologiske farer. De kan bruges af politiet og bruges af nogle lande som uniform. Brandmænd, der bærer dragter lavet af Nomex , et flammebestandigt materiale, bruger dem almindeligvis.

Overalls bruges til en række industrielle formål med antistatiske behandlinger, flammespredningsbestandighed, forskellige farvemuligheder og tilbehør.

Historisk set, uden for flyindustrien, blev jakkesæt ofte brugt af mænd, der servicerede kulfyrede kedler. Da disse mænd måtte klatre ind i forbrændingskammeret på et damptog, hvor der blev skovlet kul, forhindrede det, at der var en beklædning uden mellemrum i midten, at sod trængte ind i den nederste halvdel af tøjet. Det forhindrede også bæltehak, når nogen manøvrerede på et trangt sted, såvel som frakkeskær, når man kom ud på hovedet.

Til moderne behov kan tøjet bæres alene eller over tøjet for at beskytte både tøjet og kroppen.

1-2 Overall

Overalls har altid været forbundet med landmænd og jernbanearbejdere i Frankrig. I dag bærer malere, landmænd, fabriksarbejdere, togingeniører, tømrere og andre håndværkere denne type tøj.

Mode overalls



Dog voksede garnbukser til popularitet i 60'erne og 70'erne som udtryk for mode, og bevægede sig væk fra traditionel denim til andre farver og pynt. De gjorde comeback i 90'erne over hele verden som en modeudvikling. Modetøjet blev populært og banede vejen for den nye trend med jumpsuits.

Mindre populær til beskyttelse af tøj, overalls bruges stadig , især i håndværk som snedker og tømrer, men ikke hvor den ekstra beskyttelse af overalls er nødvendig.

2 - Overalls eller Jumpsuit...

Uanset om du kalder dem overalls eller overalls, har disse beklædningsgenstande en rig historie, men sørg for at vælge en beklædningsgenstand, der tilbyder den rigtige form for beskyttelse til din specifikke branche. Men det er rigtigt, at mode i 2020 er mere orienteret mod denim overalls, især på kvindesiden!

Denim overalls til kvinder

Find den arbejdsoverall , der passer til dig.
Hvis du har brug for hjælp til at beslutte, hvilket jakkesæt du skal købe til dine behov - eller andet arbejdstøj - kontakt venligst La Salopette® via e-mail via følgende adresse: contact@la-salopette.fr

Laissez un commentaire
Veuillez noter que les commentaires doivent être approuvés avant d'être publiés.