En ce moment, La Salopette offre la livraison

10 forskellige typer overalls

Zoom på 10 forskellige typer af de mest fashionable bukser/overalls!

Tøj, som næsten alle hverdagsgenstande og tilbehør, har udviklet sig over tid. Vi flyttede derfor fra figenbladet, til tunikaer og derefter til mere moderne og mere praktisk tøj, tilpasset vores livsstil.

I denne artikel inviterer vi dig til at opdage 10 forskellige snit af bukser/bukser, samt detaljerne vedrørende hvert snit (bootcut, almindelige, baggy eller løse bukser osv.)

Inden da en lille historielektion.

Selvom det er svært at kende oprindelsen af ​​de første bukser, der blev lavet , kan vi ikke desto mindre sige, at i Europa kan de moderne bukser, som vi kender dem, dateres tilbage til det 18. århundrede .

Mode følger derfor sin korte logik og tilpasser i dette tilfælde tøjet og bukserne til vores forskellige daglige aktiviteter, men frem for alt til hver enkelts morfologi.

Nu om dage finder mænd, kvinder og børn deres lykke gennem forskellige snit, der passer til alles silhuet og størrelse.

Det samme gælder selvfølgelig overallerne. Består i sig selv – generelt – af bukser og seler, der forbinder over- og underkroppen .

Lad os se nærmere!

1 – De almindelige buksebukser

Almindelige dungarees har en standard eller "normal" pasform. Det betyder, at den har dimensioner, der generelt anses for almindelige for buksestørrelse og -form.

Den er kendetegnet ved en tæt pasform , men ikke for stram eller for bred , hvilket giver dig mulighed for at føle dig godt tilpas og bevæge dig frit. Det er normalt lavet af behagelige stoffer såsom bomuld eller polyester og er velegnet til en række forskellige lejligheder, såsom til arbejde, udflugter, dates ... osv.

Almindelige buksebukser

2 – De slanke buksebukser

De slanke buksebukser er slanke og figursyede på benene . Den er derfor tættere på kroppen end klassiske eller almindelige bukser. Dens moderne snit understreger formen på benene og har en smal åbning ved anklen.

De slanke buksebukser er klart multifunktionelle, velegnede til dag eller nat og kan bæres på forskellige måder. Det er ofte lavet af stoffer som bomuld eller denim med medium stretch , der tilpasser sig personens krop.

Tynne buksebukser

3 – Magre dungaree

Ligesom den slanke pasform er den skinny dungaree en stil af garnbukser, der er meget figursyet og stram om benene . Den er meget tilpasset og matcher perfekt kroppens form, for et moderne og elegant look.

Bemærk, at formen for tynde bukser blev populær i 2000'erne og stadig er populær den dag i dag.

Så tynde overalls er normalt lavet af elastiske stoffer som elastisk bomuld eller polyester, så de passer perfekt til din figur. Den bruges ofte sammen med høje hæle til kvinder og ankelstøvler til mænd, men kan også bruges afslappet med sneakers.

tynde buksebukser

4 – "Chino-bukserne" garnbukser

Disse buksebukser har et mere tætsiddende snit end de lige bukser, men mindre tilpassede end bukserne i slim fit. Den er oftest lavet af bomuldskanvas eller fløjl med en glat og pæn finish .

Ligesom de tidligere, kan chino-bukserne også bruges ved forskellige lejligheder, lige fra arbejde til fritid.

Chino buksebukser

5 – Bootcut overalls

Bootcut-snittet er kendetegnet ved en bund af bukserne, der har en udstrakt form ved bunden af ​​benene , så du kan bære støvler eller højhælede sko.

Populariseret i 60'erne og 70'erne, er denne stil af bukser og overalls fortsat et populært valg til fritidstøj og arbejdstøj.

Faktisk gør det udstrakte snit det muligt for bootcut-bukserne at tilpasse sig forskellige typer sko: støvler, ankelstøvler, sko eller endda sneakers.

Bemærk endelig, at bootcut overalls ofte er lavet af denim, men også kan være lavet af andre typer stoffer som polyester, bomuld mv.

Støvlebukser

6 – De overdimensionerede buksebukser

De oversized garnbukser – ultra trendy i 2023 – udmærker sig ved deres løse pasform, og som falder afslappet på kroppen. Den er ofte meget bredere end standardbukserne og giver et grunge og behageligt look på samme tid.

Oversized overalls kan laves af mange materialer såsom bomuld, hør, uld, velour eller denim.

Vær forsigtig, oversize snittet er skåret eksplicit til at være bredt. Mere enkelt og som et eksempel kan en oversize str. S dungaree være et L værd i et lige snit.

Sidstnævnte kan således bruges sammen med sportssko, støvler, sneakers, sandaler og andre typer sko, mens de tilpasser sig alle silhuetter!

Oversize buksebukser

7 – Lige buksebukser

Klassisk , buksebukserne med et lige snit er kendetegnet ved en regelmæssig form langs benet, med en konstant benbredde, der går fra hoften til sømmen.

Lige buksebukser er komfortable, alsidige og kan bruges til en lang række lejligheder. Den har justerbare stropper, for en perfekt pasform, der tilpasser sig alle kropstyper .

Den kan være lavet af lærred, denim eller hør, denne type garnbukser er velegnet til alle køn og under alle omstændigheder!

Lige buksebukser

8 – Gulerods overalls

Det, der kaldes gulerodsoveralls eller gulerodsbukser, er en type snit, der er bredere foroven og bliver smallere forneden , svarende til en gulerod.

Gulerodsoveralls har typisk en høj talje og et bredere ben ved låret, der gradvist aftager ned til bunden af ​​benet. Det kan laves i forskellige materialer, såsom denim, bomuld, hør eller endda uld.

For ordens skyld blev denne type buksesnit populær i 1950'erne og er ofte forbundet med en mere vintage og retro stil . Gulerodssnittet er generelt mere formelt end lige eller bootcut-snit.

Gulerodsbukser

9 – Baggy overalls

Baggy buksebukser er en stil af buksebukser, der er bevidst brede i taljen og benene . Hun har normalt et lavt og/eller faldet skridt og kan have et udstrakt eller indsnævret ben.

Ultra trendy i 2023 , denne stil af overalls bliver ofte båret af skatere og hiphop-entusiaster og blev populær i 1990'erne .

Baggy overalls er ofte lavet af denim, bomuld eller andre slidstærke stoffer og bæres normalt med et bælte for at holde dem på plads.

baggy overalls

10 - Dungaree med klokkebund

Græsbukser med klokkebund er en stil med buksebukser, der er stramme i taljen og derefter brede fra låret til bunden.

Hun har meget brede ben og nogle gange store sidelommer . Den er inspireret af de bukser, som amerikanske skuespillere brugte i 1920'erne og 1930'erne, og som blev populariseret af 1940'ernes biograf.

Overalls med klokkebund er ofte lavet af stoffer som denim eller fløjlsbukser og bæres normalt med spidse sko og en højhalset skjorte for et 100 % vintage-look .

Dungaree med klokkebund

Hvordan vælger man overallerne i henhold til dens morfologi?

For at vælge en garnbukse, der passer til din morfologi , er her nogle tips til at følge.

1: Overalls til pæreformet silhuet

Hvis du har hofter bredere end dine skuldre og en markeret talje , skal du vælge overalls, der har et bælte i den høje talje for at markere dine kurver og et udstrakt ben for at balancere din silhuet.

2: Overalls til æbleformet silhuet

Hvis dine skuldre er bredere end dine hofter , og taljen ikke er markeret , kan overalls med høj talje og lige ben hjælpe dig med at skabe illusionen af ​​en slankere talje.

3: Overalls til rektangelformet figur

Hvis du har skuldre, hofter og talje , der har omtrent samme bredde , kan overalls med detaljer som lommer eller knapper tilføje struktur til din figur.

4: Overalls til timeglasfiguren

Hvis du har skuldre og hofter af samme bredde, og din talje er markeret , kan overalls med høj talje og et udstrakt ben hjælpe dig med at vise dine kurver.

NB : det er vigtigt at føle sig godt tilpas i det man har på . Disse tips definerer ikke en persons værdi eller skønhed på nogen måde, de bruges kun til at give stil- og modetips. hos La Salopette® anbefaler vi derfor, at du vælger de garnbukser, som du kan lide, og som du vil føle dig godt tilpas i.

Konklusion

For at afslutte dette modekapitel minder vi dig om, at alle de snit, der er nævnt i denne artikel, er tilgængelige på vores onlinebutik . På La Salopette® opdaterer vi faktisk vores kollektioner regelmæssigt for at tilbyde dig de garnbukser, der vil tilfredsstille alle dine ønsker.

Du kan se størrelsesguiden samt rådene fra vores fagfolk for at vælge den model, der vil forbedre din garderobe denne sæson.

Laissez un commentaire
Veuillez noter que les commentaires doivent être approuvés avant d'être publiés.