En ce moment, La Salopette offre la livraison

Blikkenslagerdragten

Har du nogensinde spekuleret på, hvordan alle de rør, du finder i dit hus eller i din bygning, fungerer? At bruge badeværelset er en vigtig del af vores daglige rutine, da vi skal holde os rene og sunde. VVS-installatører spiller en vigtig rolle i at gøre vores rengøringsrutine så værdifuld . De har udviklet sig gennem de sidste århundreder, fordi deres påklædning og de anvendte materialer har ændret sig meget. I dag skal vi analysere deres historie og udviklingen af ​​deres outfit .

1 - VVS'ernes historie

Ordet VVS eller blikkenslager er afledt af det latinske udtryk " plumbus ", som betyder "bly" eller "en, der arbejder i bly".

En VVS-installatør er en kvalificeret person, som har specialiseret sig i installation og vedligeholdelse af anlæg, der anvendes til drikkevand, spildevand og afløb i VVS-anlæg. Ifølge moderne historikere begyndte moderne VVS og sanitet for omkring 10.000 år siden. På det tidspunkt følte mennesker behov for at indsamle og sikre drikkevand .

Gamle egyptiske blikkenslagere forbedrede VVS-systemet ved at arbejde med smede for at skabe værktøjer og rør efter behov for at skabe deres kunstvandingssystemer.

I Romerriget, cirka mellem 500 f.Kr. og 476 e.Kr., introducerede de innovative VVS- konstruktioner ved at omdanne grundlæggende systemer til omfattende systemer, der førte vand. De betragtes også som modeller for moderne håndvaske, toiletter, brusere, badekar og afløb. Disse værker var meget eftertragtede, fordi de gjorde det muligt at garantere sjælden komfort for alle indbyggerne i en by.

Overalls til VVS

2 - Udviklingen af ​​blikkenslageroveralls

Der var ikke meget forskel på blikkenslagernes jobansvar i oldtiden, som stadig findes i dag. De plejede også at bære store overalls i deres arbejdstid. Tingene har dog ændret sig dramatisk i løbet af de sidste to århundreder.

VVS-faget har udviklet sig på mange måder, såsom at bruge andre materialer end dem, der blev brugt i 1800-, 1940- og 1950. Ud over de anvendte materialer har deres arbejdstøj også gennemgået store forandringer. Meget hurtigt indtog overallerne en valgplads i VVS-faget. Ligesom overalls blev set båret af alle arbejderne på byggepladserne, der byggede de store byer, vi kender i dag, er fordelene ved overalls varierede og har forbedrede arbejdsforhold som værktøj. Vi har set mange håndværkere sætte pris på den karakteristiske charme ved dette værk overordnet, såsom malerens heldragt , hvor vi fortæller om det i en artikel dedikeret til faget, skovhuggerens heldragt, blikkenslagerdragten selvfølgelig, vi fandt den på gårde og landbrugshåndværk. såvel. Stigningen i behov i disse fag med industrialiseringen har gjort det muligt for overalls at få et ry blandt arbejdere.

Herre blikkenslager overalls

Mange trends og store modehuse har hyldet håndværkere og tilbyder kollektioner med de berømte postarbejderes outfits, byggeoveralls , sikkerhedssko og mange andre. Mange af disse stykker udstyr har dukket op på catwalks af de mest prestigefyldte modeuger. Man undrer sig over, hvorfor en sådan succes for disse grundlæggende beklædningsgenstande studeret og specialiseret for håndværkere og arbejdere.

3 - Hvorfor blikkenslagerens overalls?

VVS-installatører skal iføre sig arbejdstøj svarende til deres opgave. I dag er holdbare seleoveralls, overalls meget populære i VVS-branchen. Fordi de tilbyder komfort og varig kvalitet . Hovedformålet med at bruge dette outfit er at beskytte knæene, da arbejdets karakter kræver en del bøjning for at fikse rør og komme under vaske. Stropperne, der gnider på dine skuldre, er designet med et blødt og modstandsdygtigt stof for at garantere denne komfort, og som klæder hele denne frakke, såvel som sømmene er modstandsdygtige over for slid over tid. Dette tøj designet til alles velvære.

Blikkenslagere bærer altid overtræksdragter, også kaldet overtræksdragter , for at beskytte deres tøj mod snavs. Det er en forpligtelse for dem, fordi de skal have vaskbart og behageligt tøj på. De bør også bære øjenbeskyttelse og handsker.

En forstærkning i niveau med knæene, med et stykke tilsat stof, hjælper med at undgå træthed og ledsmerter . Udover overalls anbefales det også at have sikkerhedssko eller -støvler på, fordi du aldrig ved, hvilke farer du kan møde i løbet af vores daglige tid.

Hvordan kan vi tale om blikkenslagers overalls uden at nævne det om et berømt spil, som vi alle har spillet mindst én gang, det er selvfølgelig Mario og Luigi , de 2 mest berømte blikkenslagere. De symboliserede den perfekte alliance mellem overalls og VVS-faget.

Overalls Mario og Luigi

Afslutningsvis :

I mere end to årtusinder og stadig i dag har VVS-installatører og VVS-branchen hjulpet os med at optimere vores vandforbrug og garantere os en komfort i vores liv, som vi kun kan sætte pris på. Det er dem der taler bedst om det, for dem er godt udstyr essentielt og det virker oplagt at udstyre sig selv med de bedste værktøjer, det er i dette perspektiv af trivsel på arbejdet at overallerne har fundet deres plads i hjertet blikkenslagere .

Laissez un commentaire
Veuillez noter que les commentaires doivent être approuvés avant d'être publiés.