En ce moment, La Salopette offre la livraison

Herreoveralls i 90'erne

Salopette , bedre kendt som overtræksdragter i 90'erne, er en type tøj, der oprindeligt blev skabt for at beskytte arbejdere mod snavs i deres daglige opgaver.

I dag :

Den klassiske jumpsuit er normalt mørk indigo denim, men der er uendelige variationer af stoffer til at skabe garnbukser, især da de har udviklet sig til et klædeligt element frem for noget at have på på arbejde.

Men du har sikkert stadig spørgsmål:

Hvorfor var de så populære i 90'erne?

I løbet af 90'erne blev overalls en af ​​de mest slidte beklædningsgenstande af alle. Alle generationer og alle sociale niveauer var bekymrede over det praktiske og autentiske aspekt af denne beklædningsgenstand med dens rå karakter . Bygningsarbejdere bar overalls, det samme gjorde berømtheder . Overallerne er behagelige og seje . Den udstråler en forførende naturlig atmosfære og er nem at forme takket være deres alsidighed.

1 - Oprindelsen af ​​overalls

Overalls blev opfundet i det 19. århundrede , men kom på markedet som en modegenstand i 1890'erne. Gennem årene udviklede de sig fra arbejdstøj til en afslappet mode.

De første til at masseproducere dem var Levi, Strauss, & Co. De første designs, de udgav, var simpelthen jeans med seler . Siden begyndte de klassiske buksebukser, som vi kender dem med sin forsmæk, at blive masseproduceret.

1 - 1. 1920'erne og 1930'erne

Overalls betragtes som symbolsk beklædning og har været en del af vigtige kulturelle bevægelser gennem historien. I 1920 blev overalls forbundet med protesten mod stigende tøjomkostninger.

I løbet af 1930'erne i USA var overalls blevet repræsentative for folk med lav indkomst, som var blevet hårdt ramt af fattigdom. Denne situation var især almindelig i det vestlige USA.

Overall årgang 1930

1 - 2. 1960'erne

I 60'erne ændrede opfattelsen af ​​overalls sig. Det begyndte at blive indarbejdet som hverdagstøj snarere end blot en arbejdsuniform. Det er særligt populært blandt unge og er blevet meget mere end bare fritidstøj.

Nogle eksklusive luksusmærker har indarbejdet overalls i deres kollektioner og i modeshows. Catwalks af moderne mærker som Craig Green , Per Götesson, Sunnei og Dries Van Noten har inkluderet denne beklædningsgenstand i deres kollektioner.

Premium overalls

1 - 3. Indvirkningen i 90'erne

På grund af sin arbejdsrelaterede historie tilbyder overallerne en fashion-forward æstetik og formidler en følelse af maskulinitet, styrke og robusthed. I løbet af 90'erne blev overalls en massiv trend, der blev populariseret af rappere og mange skuespillere . De var en del af hiphop-æstetikken og grunge-æstetikken.

Det var så værdsat, fordi de krævede lidt vedligeholdelse. Den kan bæres gennem de fire sæsoner , med en rullekrave, en hættetrøje, en t-shirt, en tanktop eller alene. Den er båret i en løs, overdimensioneret stil gennem 90'erne, efter ideen om fritidstøj. Mange foretrak at købe dem brugt, for eksempel i genbrugsbutikker. På denne måde var overallerne mere slidte, havde fået flere vaske og så lidt falmet ud.

Overalls i 90'erne

2 - Hvordan var hun i 90'erne?

Der findes overalls i alle former og størrelser, men den nemmeste måde at ændre deres æstetik på er den måde, de er designet på. Mens overalls tilpassede sig mange forskellige stilarter og subkulturer gennem 90'erne, var den mest populære hiphop .

Denne stil inkorporerede buksebukserne stærkt som en uadskillelig beklædningsgenstand for by- og populærkultur, men med flere forskellige måder at bære det på:

2 - 1. BCBG stil

Der var en måde at style overalls på, så de var en del af den preppy Americana -æstetik. Dette var knyttet til ideen om at tjene penge i det amerikanske samfund og være en del af overklassen ved at "tjene millioner". Det var en almindelig praksis blandt mange rappere og sangskrivere.

Den nemmeste måde at skabe looket på var at bære en stribet jerseyskjorte under en klassisk mørk vask jumpsuit. Tilbehør kan omfatte rene hvide sneakers og en omvendt slidt. Hiphop-ikonet 2Pac var kendt for at favorisere overalls og er blevet fotograferet iført dem på forskellige måder gennem sin karriere. Her bærer han overalls i preppy americana-stilen.

Tupac i overalls

For at genskabe det preppy Americana-look på en mere moderne måde, sæt disse klassiske falmede denim-overalls sammen med denne langærmede skjorte med rund hals. Udseendet er enkelt at opnå, meget behageligt og velegnet til at løbe ærinder, slappe af derhjemme eller på gaden.

2 - 2. Afslappet stil

En enkel måde at designe buksebukser med sportstøj på var at bære en grafisk t-shirt , trykte buksebukser over den og udstyre den med dit yndlingsholds baseballkasket . Ægteskabet mellem mode og sport er ikke overraskende, da de passer så godt sammen.

Det var vigtigt, at overallerne var for store , så t-shirten nedenunder var næsten helt synlig. Og hvis du foretrækker det, kan du fortryde en af ​​knapperne, der holder smækken for at understøtte den afslappede trend i dit look. Den er simpelthen ideel til at tage til en stor sportsbegivenhed med stil, eller til at genspille kampen med dine venner over en øl.

Wilfork i Overalls

2 - 3. Den klassiske stil

Det er blevet en af ​​de mest genkendelige modestile . Enhver, der ser billeder af børn eller teenagere fra 90'erne iført overalls, ved med det samme, at billedet er taget i 90'erne.

Will Smiths rolle i "The Fresh Prince of Bel-Air" gjorde ham til et ikon for 90'er-moden, et ikon, der repræsenterede den klassiske ungdomsæstetik fra 90'erne. Hans morsomme rolle er bestemt knyttet til hans garderobe og stil gennem hele serien.

Et af de mest ikoniske billeder viser ham iført overalls. Han bærer en ren, velstruktureret lyseblå frakke , som ikke er så baggy og baggy som 90'er-trends.

Will Smith i overalls

Overallerne mangler en knap, så hagesmækken er foldet op. Nedenunder parrer han tøjet med en skjorte med knapper i hawaiiansk stil og tilbehør til looket med et simpelt sort bælte med sølvspænder.

2 - 4. Streetwear-kulturens fødsel

Overalls kan også betragtes som gadetøj . Dette kunne gøres på en række forskellige måder, som alle inkorporerer elementer af urban eller hiphop-mode med overalls for at skabe den æstetik, der er så elsket selv i dag.

I en berømt fotosession bar 2Pac en bred, mørk indigo-farvet hagesmæk med de påtrykte ord "Thug Life" malet i hvidt på den midterste hagesmæk. Nedenunder bar han en mørk, overdimensioneret hættetrøje. Han havde taget store hvide sneakers på og en sort/hvid hat med lodrette striber. Han var kendt for at fremvise denne edgy stil ved adskillige lejligheder.

2Pac foto i overalls

Det overordnede look er skævt og repræsenterer virkelig 2Pacs evigt skiftende stil, der forblev legendarisk selv efter hans død. La Salopette repræsenterer hiphop-æraen, urban æstetik og afroamerikansk subkultur , der opnåede høje niveauer af mediedækning gennem 90'erne.

For at efterligne streetwears urbane stil skal du vælge en stor hættetrøje, meget posede mørke overalls, en sort Champion-hue og dit foretrukne par hvide sneakers. Nike Air Max 90 eller Timberland til mænd. Klassisk og original!

Dette look anbefales især til efterår og vinter, da det er velegnet til koldere vejrforhold.

Streetwear overalls

Laissez un commentaire
Veuillez noter que les commentaires doivent être approuvés avant d'être publiés.