En ce moment, La Salopette offre la livraison

Historien om jeans og denim

Jeans er bukser lavet af denim eller jute . De blev opfundet af Jacob Davis og Levi Strauss i 1873 og bæres stadig, men i en anden sammenhæng. Jeans er opkaldt efter byen Genova i Italien, et sted hvor man fremstillede bomuldsfløjl, kaldet enten jean eller jeane. Levi Strauss kom til New York fra Tyskland i 1851 for at slutte sig til sin ældre bror, der havde en tørvarebutik.

I 1853 hørte han om guldfeberen i Vesten og flyttede til San Francisco for at etablere den vestlige gren af ​​familiens tørvarevirksomhed. Han sælger blandt andet bomuldsstoffer. En af hans kunder er Jacob W. Davis , en skrædder fra Reno, Nevada. Davis lavede funktionelle ting såsom telte, hestetæpper og vognbetræk.

Jacob Davis og Levi Strauss

En dag bestilte hans klient ham kraftige bukser, der kunne tåle hårdt arbejde. Han lavede den af ​​denim købt hos Levi Strauss & Co og gjorde den stærkere ved at placere kobbernitter de steder, hvor bukserne revner mest: lommerne og gylpen . Da han ville tage patent på dem, skrev han til Levi Strauss , og de blev partnere. De åbnede en større fabrik, og det var sådan, jeansene blev født.

Jeans historie

Jeans har præget kulturen i de sidste 140 år sandsynligvis mere, end vi er klar over. De var først arbejdstøj, derefter symboler på ulydighed, før de blev til modegenstande. Historien om denim og jeans er lang og farverig.

Opfinderen af ​​jeans

Jacob W. Davis og Levi Strauss slog sig sammen af ​​nødvendighed og skabte en genstand, der ville påvirke kulturelle grupper i mange år fremover, og selv i dag - de skabte jeanen. Her finder du mere information om opfinderne af jeans.

Denim nederdel

Historien om jeansfremstilling

Jeans er lavet af et materiale kaldet denim . Navnet "denim" kommer fra navnet på et stærkt stof kaldet " Serge de Nîmes ", oprindeligt lavet i Nîmes, Frankrig 🇫🇷 , deraf "de Nîmes" - "denim". Nîmes vævere forsøgte at reproducere den bomuldsfløjl, der var berømt i byen Genova, Italien, men uden held. Gennem forsøg og fejl udviklede de endnu et twillstof, der blev til denim. Det var en bomuldstwill , hvor skudtet passerer under to eller flere kædetråde. Kædetrådene blev farvet indigo, mens skudtrådene forblev hvide, hvilket gav denim en blå farve på den ene side og hvid på den anden. Denim er meget slidstærkt , og derfor blev det brugt af folk, der havde brug for tøj, der holdt længe. Det er også derfor, det blev brugt af Levi Strauss og Jacob W. Davis som materiale til denimbukser.

Indigo denimbukser

Indigo farvestof er en farve, der bruges til at farve denim. Det er et organisk farvestof med en markant blå farve. Det blev lavet og brugt i Indien, hvor det har fået sit navn, fra oldtiden. Fra Indien importeres indigo til Egypten, Grækenland og Rom. Andre gamle civilisationer, såsom Kina, Japan, Mesopotamien, Egypten, Storbritannien, Mesoamerika, Peru, Iran og Afrika brugte også indigo til farvning. I Indien blev indigo lavet af Indigofera tinctoria -planten. Det blev brugt på bomuld, fordi det var den nemmeste farvemetode . Det eneste problem var, at farven ikke holdt længe. Indigo var en sjælden luksus i Europa i middelalderen på grund af høje pligter pålagt af persiske, levantinske og græske mellemmænd. Med opdagelsen af ​​en søvej til Indien er dette problem blevet løst, og indigoplanter flytter til kolonierne. Økologisk indigo blev brugt indtil opdagelsen af ​​syntetisk indigo i slutningen af ​​det 19. århundrede. Den bliver en billigere variant og erstatter den.

Overalls i Jean 👖

I dag er dungarees et essentielt outfit for alle modeentusiaster, der har smag for tøj og materiale. Denim overalls er frem for alt et unikt stykke tøj, importeret fra USA af Levi Strauss, som let har etableret sig som et modeværktøj. Men før det var denim overalls arbejdstøj . Anerkendt for sine dyder med hensyn til holdbarhed og effektivitet . Faktisk repræsenterer bomuldsnet i denim et sikkert bud, når det kommer til lang levetid . Dens store modstand mod tid og dens robusthed over for testen gør denim overalls til et vigtigt stykke tøj til gør-det-selv, til havearbejde og endda til at nyde en drink på terrassen med venner!

Denim overalls

Tøv ikke med at besøge vores La Salopette® butik, vi tilbyder et bredt udvalg af overalls til mænd og kvinder. Hvis du vil vide mere om overalls historie, så gå her: Overalls sande historie .

Laissez un commentaire
Veuillez noter que les commentaires doivent être approuvés avant d'être publiés.